Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Loreen får startnummer 11 i Baku

Loreen hamnade mitt i fältet när startordningen till semifinalerna i schlager-EM i Baku lottades på tisdagen. Det svenska bidraget "Euphoria" fick startnummer 11 i sin semifinal. Det var sedan tidigare klart att Sveriges artist sjunger i den andra semifinalen den 24 maj. Finalen går två dagar senare.

– Det är varken bra eller dåligt. Det viktigaste är att vi inte ligger bredvid någonting som är för likt, och nu har vi en ballad före och en upptempolåt efter, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen, till TT Spektra.

Christer Björkman var på plats i Baku vid lottningen och enligt honom är Loreen extremt populär bland deltagarländerna ute i Europa.

– Jag har aldrig sett så många länder vara så hänförda av en låt. Hon är populär från öst till väst och det är häpnadsväckande att se, säger han.

I Sveriges semifinal tävlar även bland annat Norge, Turkiet och den serbiske artisten Zeljko Joksimovic som tillsammans med Loreen räknas bland de stora favoriterna till att ta hem segern i hela tävlingen. Det gäller för Loreen att komma som sämst 10:a bland de 18 semifinalbidragen för att gå vidare till final.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.