Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Marcus Berggren: ”DN Kultur är trökig vit medelklass”

I morgon hålls Manifestgalan, till förmån för det oberoende musiklivet. Komikern Marcus Berggren leder prisutdelningen med kollegan Moa Lundqvist, och lovar att de kommer att vara ”jävligt proffsiga”.

Du har tidigare sänt från hundmässan och fitnessmässan. Vad är skillnaden mot Manifestgalan?

– Jag tror inte att det är lika mycket djur och brun-utan-sol på Manifestgalan. Och så vet jag att det kommer att bli väldigt mysig stämning, och många brandtal till den oberoende musikindustrin.

Läs mer: ”Loney Dear och Ikhana är nominerade till Manifestpriset”

Du gillar att ta död på folks älsklingskändisar. Vem står näst på tur?

– Tiden har länge varit mogen för Calle Schulman. Han lyckas alltid sippra in i mina bubblor och jag blir rasande varje gång. Det senaste var när han tyckte att thailändare inte log tillräckligt, säkert för att provocera. Vad är det för ett liv?

Du har nu möjlighet att roasta DN Kultur – kör!

– Det är någon liten tant som ringer från DN varje dag. Sluta tjata! Ni är väl trökig vit medelklass, där pappa är formgivare och mamma gett ut böcker om något kulturarv eller kalhygge i Närke. Folk som inte ens har behövt plugga journalistik, utan så snart de har gått ut Södra latin så väntar DN med öppen famn: ”Säg nu vad du tycker om Star Trek.”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.