Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Michael Jacksons manager död

Frank Dileo blev 63 år.
Frank Dileo blev 63 år. Foto: Chris Pizzello / AP
Michael Jacksons manager Frank Dileo har gått ur tiden. 63-årige Dileo, som var superstjärnans manager under "Thriller"-succén i mitten av 80-talet, dog på onsdagen i sviterna av en hjärtoperation som utfördes i mars i år, enligt The New York Times.

Jackson och Dileo var ett kontrasternas par. Den långe tungviktaren Dileo sade en gång om sin relation till sångaren: "Du kan inte hitta två mer olika människor. Han äter inte kött, jag springer ut och tar en cheeseburgare. Jag tar en drink, han rör inte alkohol. Titta bara på oss: han är spinkig, jag är fet."

1989 fick Dileo sparken efter att Jackson blivit missnöjd med försäljningssiffrorna för "Thrillers" uppföljare "Bad". Strax innan sångarens död återförenades de två, och Dileo var den manager som Jackson valde för sina comeback-konserter 2009 - de som aldrig blev av. Michael Jackson dog sommaren 2009.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.