Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Musik

Rufus Wainwright
"Release the stars"
(Geffen/Universal)

Oj, vad han tar i. Stråkar, orkesterblås, körer, massor av gästmusiker och Neil Tennant från Pet Shop Boys som extraproducent. Ändå känns det mest som ännu en typisk Rufus Wainwright-skiva, där alla spretande influenser och teatrala maner på något sätt tycks behövas för att hans profil ska fyllas ut. Möjligen är låtskrivandet lite ojämnt, men det grandiosa anslaget och viljan att springa efter vartenda infall betyder mer. Och rösten har kvar sin obetalbara sorgsenhet.

Basia Bulat
"Oh, my darling"
(Rough Trade/Border)

Tjugotreårig medieälskling från Kanada med ett tilltal så naturligt att man först inte ens märker hur speciell hon är, hur rörligt hennes temperament är eller hur fiffigt arrangemangen formar sig efter de olika sångerna. Men det smyger sig på.

Dinosaur Jr
"Beyond"
(PIAS/Border)

Antingen läker tiden alla sår - eller så finns det gamla gnisslet mellan J Mascis och Lou Barlow fortfarande kvar och fungerar som bränsle nu när de har återförenats i den yngre medelåldern och gjort ett album starkare än någon kunde ha gissat.

Musik

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.