Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 07:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/rekordmusikpublik-till-helgen/

MUSIK

Rekordmusikpublik till helgen

Bild 1 av 4 Kent, av många kallat Sveriges största rockband, bjuder på fest den 1 juni. Tillsammans med artister som Nina Persson och bandet Junip kör Kent den första av två Kentfest på Ullevi i Göteborg.
Foto: Peter Gehrke
Bild 2 av 4 Miley Cyrus är skandalernas prinsessa med sikte på popmusikens tron. Fredagen den 30 maj uppträder hon på Globen i Stockholm och inleder den galna koserthelg där även Metallica, Aeorsmith, Kent, Tiësto och Steve Angello spelar på olika håll i Sverige. För att nämna några.
Foto: Charles Sykes/AP
Bild 3 av 4 James Hetfield och hans Metallica är det stora dragplåstret på den nystartade festivalen Sthlm Fields som hålls den 30 maj på Gärdet i Stockholm. Andra band på festivalen är Slayer, Danzig och svenska Ghost.
Foto: Charles Sykes
Bild 4 av 4 Stjärn-dj:n Tiësto spelar på Summerburst i Göteborg. Housefestivalen anordnas för tredje året och hålls den 30-31 maj i Göteborg för att sedan dra vidare till Stockholm.
Foto: Fredrik Persson

155 000 på konsert nästa helg. Miley Cyrus, Sthlm Fields, Summerburst, Aerosmith och Kentfest. Superlativen räcker inte till.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in