Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Se Seinabo Seys mäktiga hyllning på Grammisgalan 2016

Seinabo Sey vann pris för årets pop på Grammisgalan på Cirkus i Stockholm.
Seinabo Sey vann pris för årets pop på Grammisgalan på Cirkus i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hemlighetsmakeriet inför Seinabo Seys framträdande var stort. Och det visade sig stämma. Artisten blev Grammisgalans stora snackis.

Seinabo Sey fick stående ovationer när hon avslutade onsdagskvällens Grammisgala på Cirkus med låten ”Hard times” – omgärdad av 130 kvinnor på scen.

— Jag började med mina närmsta vänner och sen fick de ta med sig så många det fanns plats för på scen. Jag vill inte berätta för mycket om hur jag tänkt. Hela grejen med vad jag försökte förmedla däruppe är att folk ska använda sunt förnuft för att tänka och tolka själva, berättar Seinabo Sey.

Många har tolkat Seys uppträdande som en flirt med Beyoncés uppmärksammade statement på Super Bowl, där världsstjärnan uppträdde med en formation av kvinnor vars kläder anspelade på medborgarrättsrörelsen Svarta pantrarna i USA.

— Såhär: Det är inte en trend att prata om svarta människors rättigheter i samhället. Jag vill hellre säga att jag inspireras av orättvisor i världen än av populärkultur. Å andra sidan gör jag allt som Beyonce säger till mig att göra, säger Sey och skrattar.

Läs mer: ”Läckta” vinnarna blev de riktiga på Grammis

(via SVT Kulturnyheterna)

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.