Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Sister Sledges Joni Sledge död

Joni Sledge, andra från vänster, medlem och grundare av gruppen Sister Sledge , har gått bort.
Joni Sledge, andra från vänster, medlem och grundare av gruppen Sister Sledge , har gått bort. Foto: Chris Polk / AP

Joni Sledge, känd från amerikanska diskogruppen Sister Sledge, har avlidit vid 60 års ålder. En vän uppges ha hittat henne livlös i sitt hem i Phoenix i USA-delstaten Arizona. Dödsorsaken är inte känd.

Tillsammans med sina tre systrar bildade Joni Sledge 1971 gruppen Sister Sledge, rapporterar USA-medier. Sin största framgång fick gruppen 1979 med superhitten ”We are family”, komponerad av låtskrivarduon Bernard Edwards och Nile Rodgers.

Singeln såldes i över en miljon exemplar, efter att steg för steg ha fått allt mer spelning via radiostationer och klubbar. Låten nominerades även till en Grammy. Den är än i dag ofta spelad på radio och i klubbvärlden.

Andra kända låtar av gruppen är ”He’s the greatest dancer” och ”Lost in music”.

Joni Sledge uppträdde tillsammans med Sister Sledge så sent som i oktober, och gruppen hade också ett uppträdande bokat i Los Angeles nästa vecka.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.