Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Teknikfel under första semin i Baku

På tisdagen avgjordes den första semifinalen i schlager-EM i Azerbajdzjan. Repetitionerna i Baku har flera gånger drabbats av förseningar, men i skarpt läge satt allt. Nästan. Tekniken strulade för den rumänska gruppen Mandinga och deras sångerska Elena förlorade medhörningen på scenen.

– Det var fruktansvärt att vara på scenen utan att höra musiken, utan röst, utan sång. Men jag klarade ändå av att sjunga, sade hon på presskonferensen natten till onsdagen.

Trots incidenten levererade Mandinga och kvalificerade Rumäniens bidrag "Zaleilah" till final. Även förhandsfavoriter som Ryssland, Cypern och Grekland gick vidare, medan Finlands Pernilla åkte ur med sitt svenskspråkiga bidrag "När jag blundar".

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.