Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Teknikfestival för tjejer tillbaka för andra året

Peter Gudmundsson & Robyn anordnar årets Teklafestival
Peter Gudmundsson & Robyn anordnar årets Teklafestival Foto: Märta Thisner

Teknikfestivalen Tekla vill uppmuntra unga tjejer att våga använda teknik. För andra året anordnas festivalen i Stockholm av KTH i samarbete med artisten Robyn.

Teknikfestivalen Teklas syfte är att uppmuntra unga tjejer mellan 11 och 18 år att våga använda sig av teknik genom att lyfta kvinnliga förebilder. Festivalen anordnas i år för andra året i samarbete med artisten Robyn.

– Teknik är ett av de områden som påverkar samhällets utveckling mest av allt, så det är självklart att tekniken ska formas av alla som vill vara med. Men det tar tid, säger Robyn i ett pressmeddelande.

Att kunna skapa i en avslappnad och inspirerande miljö tror Robyn är viktigt för att få tjejer att utveckla sina färdigheter.

– Som yngre tjej upplevde jag inte att jag blev uppmuntrad att utforska mina intressen inom teknik lika mycket som killar. Tekla vill främja tjejers nyfikenhet på saker som annars inte ligger så nära till hands och avdramatisera den här miljön, säger hon.

Teklafestivalen på KTH:s campus går av stapeln den 9 april.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.