Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 13:21 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/thastrom-och-andra-musiker-minns-christian-falk/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Thåström och andra musiker minns Christian Falk

Christian Falk (i svart hatt) var en ”en otrolig basist som alltid fick saker att svänga”, säger Thåström. Bilden visar Imperiet anno 1986, från vänster Fred Asp, Christian Falk, Per Hägglund och Joakim Thåström.
Christian Falk (i svart hatt) var en ”en otrolig basist som alltid fick saker att svänga”, säger Thåström. Bilden visar Imperiet anno 1986, från vänster Fred Asp, Christian Falk, Per Hägglund och Joakim Thåström. Foto: Kent Östlund / TT

Joakim Thåström, Imperiets frontman, säger till DN att Christian Falk, bandets basist, ”var en fantastisk musiker och naturbegåvning”:

– En gudabenådad svängman. En otrolig basist som alltid fick saker att svänga. Vi hade väldigt mycket roligt ihop i Imperiet – det var kaos, men jävligt kul. Det här är en sorgens dag. Jag har vetat om det ett tag och träffade Christian på gatan bara för tre veckor sedan, men det har ju gått så otroligt fort. Och trots att jag följt det på avstånd så blir det en chock.

Per Hägglund, keyboardist och saxofonist i Imperiet:

– Christian... den coolaste katten, med värme och passion för all musik – från Brötzmann till Public Enemy! En sann bas-å-dansman.

Petter Askergren, rappare:

– Christian Falk kunde aldrig beställa en rätt från en vanlig matsedel när man åt ute med honom, utan han komponerade alltid ihop sina egna rätter med det som fanns på menyn. Ibland var det lite jobbigt som sällskap att bevittna dessa beställningar. Men det blev det bästa av allt från menyn till en helt egen rätt.

– Typ så gjorde han också musik. Tog det bästa av världar. Vi har förlorat en stor musikperson i Sverige. Doktor Sväng aka Hiphop-farfar.

– Jag är så glad och tacksam att jag fick chansen att arbeta med honom.

Jason ”Timbuktu” Diakité, artist:

– Christian var en god vän, kärleksfull, vis och mycket speciell. Hans humor och otroligt djupa kunskap om musik var enastående och jag kommer att sakna honom så jävla mycket.

– Just nu går mitt hjärta ut till hans familj.

Anders ”Stry Terrarie” Sjöholm, orgel och gitarr i Imperiet:

– Jag minns honom framför allt som en bra basist när vi drog i gång Imperiet.

– Jag uppfattade aldrig att han var särskilt intresserad av punk, han var för begåvad som musiker för det. Han behärskade många instrument, redan då, och han kunde bygga upp ett groove. Han drog nog åt ett mer funky håll än Imperiet, vilket fick komma till uttryck när han gjorde musik på egen hand.

– Vi bodde ihop ett tag och jag minns tydligt att han alltid ville ha väldigt lyxiga frukostar. Han var en finsmakare.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.