Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

The Knife vinner Nordic Music Prize

Syskonduon The Knife har vunnit Nordic Music Prize 2014 för förra årets album "Shaking the habitual". Det är tredje året i rad som en svensk artist tar hem priset, skriver Aftonbladet.

"Årets vinnare är radikal på så många nivåer. Lyriskt, visuellt och politiskt. Det är ett modigt och utmanande arbete", skriver juryn i sin motivering.

Förra året vann en annan svensk syskonduo, när First Aid Kit tog hem priset. Året innan det var det Goran Kajfes som hyllades i Norge, när han fick priset som delas ut till årets bästa album i den nordiska regionen.

Nordic Music Prize etablerades 2010 av norska festivalen By:Larm. Syftet med priset är att lyfta fram albumet som konstform, och stärka samarbetet för nordisk musik.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.