Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Timbuktu rappar om Husby

Foto: Erik Mårtensson / Scanpix

Med låten "Budskapet" kommenterar nu Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentligen heter, den senaste tidens bränder och upplopp i framför allt Husby utanför Stockholm.

Hela låten är direkt riktad till statsminister Fredrik Reinfeldt och lades ut på Youtube under lördagen: "Fredrik du borde åkt till Husby och till Rosengård, problem finns från Boden till Borås", rappar Timbuktu.

I videoklippet visas brinnande bilar och sönderslagna fönster. "Knuffa ej jag har nått min gräns politiken är oförskämd" lyder texten. På sin hemsida skriver Timbuktu att låten är en kommentar från en upprörd medborgare.

Låten är en cover på Grandmaster Flashs låt ”The Message” från 1982.

”Politiska åsikter må gå isär, men mitt hjärta sitter där det gör och min övertygelse likaså. Vi behöver vision, drömmar och mål. Vi behöver ledare. Ledare som inte är rädda för att möta folket”, skriver Timbuktu.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.