Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 00:43 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/tommy-nilsson-byter-namn-till-black/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Tommy Nilsson byter namn till Black

Tommy Nilssons nya look som Black.
Tommy Nilssons nya look som Black. Foto: Pressbild
Sångaren Tommy Nilsson släpper snart sin nya singel ”Shoot the devil” och under våren ett nytt album. I samband med detta byter han namn till Black.

– Ja, det är sant. Jag ska fortsätta prata om det här i eftermiddag, säger Tommy Nilsson till TT Spektra.

Tommy Nilssons karriär började som sångare i hårdrocksbanden Horizont och Easy Action. Efter det valde han att satsa på en solokarriär och gjorde sig känd med låtar som ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr”. Nu fortsätter karriären åt en mörkare riktning under namnet Black och med singeln ”Shoot the devil”.

”Det har blivit otaliga ballader genom åren. Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket. Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag även markera det med ett nytt namn. Därför döper jag nu om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare”, säger Tommy Nilsson i ett pressmeddelande som upplyser om att man snart kan lyssna på hans nya låt på blacktheartist.se.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.