Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Ulvaeus skriver låtar till Andersson

Hela Abba, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson på scenen under galapremiären av "Mamma mia! The party".
Hela Abba, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson på scenen under galapremiären av "Mamma mia! The party". Foto: Anders Westin/Westin Promotion/TT

I går återsågs hela Abba-kvartetten tillsammans. Nu avslöjar Björn Ulvaeus för Sveriges Radios ”P4 extra” att han är med och skriver låtar till Benny Anderssons kommande turné.

På frågan om huruvida han kommer att synas på scenen tillsammans med Andersson svarar han dock undvikande:

– Öh, det får vi nog se, säger han i intervjun.

Abborna anlände en och en till gårdagens premiär men fångades tillsammans på bild när de intog scenen för att tacka fansen – ett initiativ som togs av Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad, enligt Ulvaeus.

Björn Ulvaeus har tidigare sagt att det känns som att han och Benny Andersson har en till musikal i sig. När han medverkade i SVT:s ”Skavlan” nyligen fick han frågan hur aktivt de jobbar med den.

– Vi har några idéer i omlopp, svarade han tillade att ”det är bra idéer”.

Någon tredje ”Mamma mia” verkar det i alla fall inte bli:

– Jag tror det får räcka med ”Mamma mia!” efter det här, sade han till TT på onsdagen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.