Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Världen tog farväl av Whitney Houston

Kistan med Whitney Houstons kvatrlevor bärs ut från kyrkan efter ceremonien.
Kistan med Whitney Houstons kvatrlevor bärs ut från kyrkan efter ceremonien. Foto: Mel Evans / AP

Stjärnor, familj och vänner samlades för att tillsammans minnas "The Voice", Whitney Houston, när hon begravdes i sin hemstad Newark.

I en gyllene droska, klädd i blomster, fördes på lördagen amerikanska sångerskan Whitney Houstons silverkista från begravningshemmet till kyrkan i Newark, där vänner och anhöriga väntade för att ta farväl.

– Detta är guds hus. Whitney, du är den enda som kunnat föra oss alla samman, sade pastor Joe Carter.

– Whitney, I dag är din dag.

Bland de celebra gästerna som kommit för att uttrycka sin sorg var Kevin Costner som spelade mot Houston i filmen Bodyguard. Han uppmanade alla att torka tårarna och hejda sorgen.

– Bara länge nog, bara länge nog för att minnas det strålande miraklet Whitney.

Gatorna runt den röda tegelkyrkan, som dekorerats med tända ljus, ballonger och kondoleanskort, stängdes av efter familjens önskemål om en privat begravning. Trots detta samlades tidigt fans vid polisavspärrningarna.

Houstons ex-man Bobby Brown närvarade kort vid begravningen men lämnade sedan kyrkan. Parets tumultartade förhållande avslutades 2007.

Totalt väntades 1 500 gäster ha samlats för att ta farväl av stjärnan vars bortgång för en vecka sedan chockerade såväl musiker och fans som musikindustrin.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.