Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Way out west blir köttfri festival

Musikfestivalen Way out west som drar igång under torsdagen tar bort allt kött och fisk från menyerna. Därmed hoppas de minska sin klimatpåverkan, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

– Way out west är i sig ganska klimatsmart, eftersom de flesta tar sig dit till fots eller med spårvagn och all el är grön. Därför kommer den största klimatpåverkan från maten, säger Göran Erselius, som har beräknat festivalens klimatpåverkan för Tricorona Climate Partner.

Enligt Tricorona, ett svenskt företag som letade mineraler och metaller under 80-talet men som numera erbjuder olika klimattjänster, kommer festivalens klimatpåverkan att minska med cirka tjugo procent som följd av beslutet.

Enligt Way out west gäller beslutet inte bara besökare och personal utan även artister. Så diviga världsstjärnor som kräver en stek lär få tänka om.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.