Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Way out west blir köttfri festival

Musikfestivalen Way out west som drar igång under torsdagen tar bort allt kött och fisk från menyerna. Därmed hoppas de minska sin klimatpåverkan, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

– Way out west är i sig ganska klimatsmart, eftersom de flesta tar sig dit till fots eller med spårvagn och all el är grön. Därför kommer den största klimatpåverkan från maten, säger Göran Erselius, som har beräknat festivalens klimatpåverkan för Tricorona Climate Partner.

Enligt Tricorona, ett svenskt företag som letade mineraler och metaller under 80-talet men som numera erbjuder olika klimattjänster, kommer festivalens klimatpåverkan att minska med cirka tjugo procent som följd av beslutet.

Enligt Way out west gäller beslutet inte bara besökare och personal utan även artister. Så diviga världsstjärnor som kräver en stek lär få tänka om.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.