Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 01:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/zara-larsson-besviken-ar-jag-ens-med-pa-bravalla/

MUSIK

Zara Larsson besviken: Är jag ens med på Bråvalla?

Artisten Zara Larsson är besviken på hur Bråvallafestivalen har marknadsfört henne.
Foto: Fanni Ohlin Dahl / TT

Spotify har sammanställt listan över svenskarnas favoriter på Bråvalla, baserat på antalet lyssningar under veckan. Zara Larsson hamnar i topp – och är besviken på hur festivalen har marknadsfört henne.

– Gud vad galet! Det här var en nyhet. Jag blir jätteglad.

Zara Larsson, som precis har släppt sin singel ”Lush Life” och gör sin första festivalspelning på Bråvalla på lördag, har inte hört talas om listan när DN ringer.

Det är Spotify som har sammanställt en lista över femton av årets Bråvalla-artister som har fått flest spelningar på streamingtjänsten den senaste veckan. Det gäller alltså inte den övergripande lyssningen globalt, utan enbart de svenska användarnas val utifrån Bråvallas bokade akter.

Överst på listan hamnar Zara Larsson, som är förvånad över hur lite festivalen har marknadsfört henne. Hon räknas inte till en av festivalens huvudakter.

– Helt ärligt är jag rätt besviken. Är jag ens med på Bråvalla, det känns inte så? Jag har sett flera festivalaffischer och jag står inte med på någon. De gick ut med mitt namn rätt sent, även om jag har varit bokad länge. Dessutom ska jag spela tidigt på eftermiddagen, som såklart inte är lika coolt som att spela senare. Det är konstigt, det matchar inte riktigt?

De artister som Bråvalla själva har marknadsfört som sina största huvudakter är DJ:n Calvin Harris, rockbandet Muse och artisten Robbie Williams. På Spotifys sammanställning hamnar Calvin Harris på fjärde plats, Muse på trettonde plats och Robbie Williams finns inte med på listan.

– Jag fattar inte riktigt det här med huvudakter. Hur bestäms det? Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade.

Förutom de tre största huvudakterna nämnda ovan, meddelar Bråvallafestivalen att Deadmau5, In Flames, Sabaton, Faith No More, Kent, Lars Winnerbäck och Refused räknas som huvudakter.

Spotifys samlade lista:

1. Zara Larsson

2. Norlie & KKV

3. Major Lazer

4. Calvin Harris

5. Kent

6. Lars Winnerbäck

7. Robin Schulz

8. Matoma

9. Stiftelsen

10. Sabaton

11. A$AP Rocky

12. Maskinen

13. Muse

14. Seinabo Sey

15. Tove Styrke

Läs Bråvallafestivalens svar på kritiken: ”Det är affärshemligheter”.