Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 09:17 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musikern-karin-liungman-dod/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Musikern Karin Liungman död

Karin Liungman 2001.
Karin Liungman 2001. Foto: Sam Stadener

Musikern, konstnären och författaren Karin Liungman har gått bort efter en tids sjukdom, bekräftar hennes dotter Sofie Ljungman för Aftonbladet.

För många är hon känd för sin medverkan i duon James & Karin tillsammans med James Hollingworth.

De två stod bland annat bakom barnskivan ”Djurens brevlåda” som gavs ut 1976 och innehöll barnhits som ”Älgarna demonstrerar”, ”Hur ska jag göra för att komma över vägen?” och ”Hacka hål”.

– Allt började när vi träffades i början av 70-talet. Sedan gjorde vi en resa till Nordafrika tillsammans och var borta i nio månader. Där började vi skriva en del av de här sångerna. Sedan följde vi varandra och vi har upplevt mycket tillsammans. Vi delade på oss i slutet av 70-talet, säger James Hollingworth till Nöjesbladet.

Karin Liungman blev 77 år.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.