Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/my-boy-lollipop-sangerska-dod/

Kultur

”My boy Lollipop”-sångerska död

Millie Small.
Millie Small. Foto: Mirrorpix / MEGA

Den jamaicanska sångerskan Millie Small har avlidit 73 år gammal av en stroke, uppger hennes vän och tidigare procent Chris Blackwell, för Jamaica Observer.

TT Text

Med hitlåten ”My boy Lollipop” fick hon – och Jamaica – sin första singel som sålde i mer än miljon exemplar. Låten var den tredje mest säljande 1964, efter låtar av Beatles och Rolling Stones och Millie Small brukar hyllas som den som introducerade genren ska i England dit hon hade kommit året före. Vid inspelningen medverkade en mycket ung Rod Stewart på munspel, vilket enligt Millie Small visade hur stor han skulle bli, skriver The Mirror.

Hennes egen tolkning av ”My boy Lollipop” betraktas fortfarande som en de mest säljande ska- eller reggaesinglarna någonsin, skriver Jamaica Observer. Enligt Millie Smalls producent från 2006, Arley Cha, spelas den fortfarande dagligen i amerikansk radio.

Under 1965 gjorde Millie Small en avstickare även till Sverige och sjöng i Västerås Folket hus och i Örebro i samband med stadens 700-årsjubileum.