Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 05:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/naeem-later-sin-kaxiga-rap-blomma-ut/

Skivrecensioner

Naeem låter sin kaxiga rap blomma ut

Naeem.
Naeem. Foto: Playground music

Naeem har blivit äldre, lugnare och mer sårbar. Han skriver kärlekslåtar och blandar rap med sång på albumet ”Startisha”. Resultatet blir personligt och starkt. 

Naeem Juwan har genomgått en metamorfos de senaste åren. När han dök upp i mitten av nollnolltalet kallade han sig MC Spank Rock och rappade furiöst om sex över hårda klubbiga beats. Han blev en älskling i indievärlden men en outsider i hiphopvärlden, och när hajpens vindar hade blåst förbi blev han en undergroundfigur. Nu är han tillbaka – äldre, lugnare, ärligare och mer sårbar. Han skriver kärlekslåtar, han blandar rappen med sång och han vågar vara öppen med att han är gay. Efter Frank Oceans genombrott och Oscarsstatyetterna till filmen ”Moonlight” är klimatet annorlunda för manlig afroamerikansk homosexualitet. Naeem har fortfarande dansgolvet och kaxig rap som utgångspunkt för sin konst, men låter den blomma ut till något personligt och starkt, en avlägsen släkting till Blood Orange. 

Bästa spår: ”Startisha”

Läs fler recensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli till exempel om kaotiskt svängiga Run The Jewels 

Ämnen i artikeln

Dagens skiva
Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt