Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nairobi-ska-fa-svenskt-kulturhus/

KULTUR

Nairobi ska få svenskt kulturhus

Bild 1 av 2 Eric Sjöström från Kulturhuset, Ulrika Stenkula från White Arkitekter och Monica Pourshahidi från Arkitekturmuseet på besök på Go Down Arts Center i Naorobi för att planera ett nytt kulturhus tillsammans med Joy Mboya från Go Down.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 2 av 2 Go Down Arts Center vill med svensk hjälp lyfta närrområdet i Nairobis Industrial Area, ett stenkast frånn stadskärnan. Nycirkus är en av verksamheterna i kulturcentret.

Go Down är kulturcentret som med svensk hjälp ska göra huvudstaden Nairobi lite vänligare. Det är inte myndigheterna som tar initiativet. Kraften kommer i stället underifrån.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.