Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 14:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ned-flanders-metalband-overraskade-i-simpsons/

Kultur

Ned Flanders-metalband överraskade i ”The Simpsons”

I metalbandet Okilly Dokilly är alla medlemmar utklädda till ”Simpsons-karaktären Ned Flanders. Foto: Pressbild

Under söndagens avsnitt av ”The Simpsons” fick publiken en överraskning i form av ett metalband som sjöng om vikten av att dricka white wine-spritzers. 

Rätta artikel

I söndags kväll dök en överraskning upp i eftertexterna till avsnitt 659 av långköraren The Simpsons när det visades i amerikansk tv. I stället för den svarta bakgrunden fanns helt plötsligt ett metalband där alla medlemmar är utklädda till ”Simpsons”-karaktären Ned Flanders upp under namnen på skådespelare. Den vane ”Simpsons”-tittaren tog antagligen detta för ett skämt seriens skapare kokat ihop, men det var bandet Okilly Dokilly som spelade låten ”White wine spritzer” från debutalbumet ”Howdilly doodilly” (2016), skriver Rolling Stone

– Vi såg videon och visste direkt att de måste vara med i programmet, berättar Al Jean som är exekutiv producent för programmet. 

Okilly Dokilly startades 2015 efter att två av bandets medlemmar funderat över vad som skulle kunna vara det minst passande namnet på ett dödsmetallband. För Rolling Stone berättar medlemmarna att man efter att ha kommit på namnet utvecklade konceptet till att klä medlemmarna som den hurtige ”Simpsons”-grannen. 

På senare tid har de blivit mer än ett plojband, Ned Flanders-klonerna har de senaste åren turnerat flitigt i USA och Storbritannien. Tidigare i år släppte bandet det svåra andra albumet, ”Howdilly twodilly”. 

Läs mer: ”The Simpsons” skrotar Apu efter kritiken