Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Netflix gör 20 nya serier

I går rapporterade DN om Netflix nya äventyrsserie ”Marco Polo”, som läggs till onlinetjänstens skara egenproducerade serier som ”Orange is the new black” och ”House of cards”.

I ett tal i New York meddelade bolagets innehållsansvarige Theodore Sarandos att Netflix nu planerar sjösätta 20 egenproducerade tv-serier inom de kommande fem åren. Eftersom en säsong på Netflix inte är veckobaserad utan alla avsnitt släpps i klump kommer premiärerna att läggas med täta intervaller – ungefär varannan vecka ska en ny säsong av existerande eller nya serier ha premiär på Netflix, är planen. Man planerar även att producera egna långfilmer, bland annat en uppföljare till ”Crouching tiger, hidden dragon”.

Beskedet kommer kort efter att Yahoo meddelat att även de, liksom Amazon, kommer att producera egna tv-serier.

I mars har thrillerdramat ”Bloodline” och komediserien ”The unbreakable Kimmy Schmidt” premiärer på svenska Netflix.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.