Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 21:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/netflix-gor-matlagnings-tv-med-cannabis/

Kultur

Netflix gör matlagnings-tv med cannabis

Artisten Kelis ska programleda ”Cooked wih cannabis”.
Artisten Kelis ska programleda ”Cooked wih cannabis”. Foto: Michael Wright/WENN.com

I Netflix nya matlagningsprogram ”Cooked with cannabis” får tre kockar tävla om vem som kan laga de bästa rätterna med cannabisplantan som ingrediens, skriver NME.

”Cooked with cannabis” programleds av artisten Kelis ihop med kocken Leather Storrs.

I varje avsnitt kommer tre professionella kockar att tävla mot klockan och laga varsin trerättersmiddag med cannabisplantan som ingrediens. En grupp inbjudna middagsgäster får sedan bedöma vilken kock som lyckats bäst. Vinnaren får motsvarande 100.000 svenska kronor.

”Många av kockarna använder plantan på icke-psykoaktiva sätt: som krydda, mixad till sås i ett tortillabröd eller mald till ett mjöl”, säger Leather Storrs i ett uttalande och poängterar att programmet både riktar sig till matnördar och de som är intresserade av plantan på andra sätt.

I första säsongen kommer bland annat programledaren Ricki Lake, skådespelaren Mary Lynn Rajskub och rapparna Too $hort och El-P att medverka som middagsgäster.

Programmet har premiär på Netflix den 20 april, som informellt brukar beskrivas som internationella cannabisdagen.

Läs mer: Gräset har aldrig varit grönare i Hollywood