Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 18:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/netflix-gor-serie-om-thailandska-pojkarna-i-grottan/

Kultur

Netflix gör serie om thailändska pojkarna i grottan

Räddningen av de instängda pojkarna. Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/TT

Dramat med de instängda pojkarna i en grotta i Thailand förra sommaren blir Netflixserie. Det är en av flera filmatiseringar som är på gång.

Rätta artikel

Tolv pojkar och deras fotbollstränare höll en hel värld på helspänn under sommaren 2018. Medan vattnet steg satt de instängda i två veckor i en grotta i norra Thailand. 

Nu är det klart att dramat också ska bli ett drama för all världens tv-tittare. Netflix har beslutat att göra en miniserie efter att ha köpt rättigheterna till ett manus som utvecklats av ett thailändskt bolag, skriver Variety.

– Ett tragiskt drama förvandlades till en vacker och inspirerande historia om människor som räddar andra människor. Det visade inte bara människans möjlighet att klara av de värsta omständigheter utan även att vi är starkare när vi arbetar tillsammans, säger Jon M Chu, regissören till ”Crazy rich asians”, som blir producent och en av regissörerna till serien till Variety. 

Detta är långt ifrån den enda filmatiseringen av grottdramat som är på gång. Filmen ”The cave” är redan klar, amerikanska filmbolaget Universal har köpt rättigheterna till den vuxne tränaren Ekkapol Chantawongs historia och åtminstone en dokumentär är under produktion.