Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 08:40 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/netflix-satsar-stort-pa-anime/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Netflix satsar stort på anime

Ur ”Altered carbon”, som nu blir anime.
Ur ”Altered carbon”, som nu blir anime. Foto: Netflix

Strömningstjänsten Netflix gör en rejäl satsning på anime, animerade långfilmer och serier i japansk stil. Fem nya produktioner är på gång, skriver Variety. 

Först ut är en serie som ska utspelas sig i ”Pacific rim”-universum, tidigare bland annat skildrat i spelfilmsform av Guillermo del Toro.

Även Netflix-serien ”Altered carbon” får nytt liv, som långfilm. Dessutom ska titlarna ”Cagaster of an insect cage”, ”Yasuke” och ”Trese” produceras. I en kommentar till Variety säger Taito Okiura, Netflix-chef baserad i Japan och ansvarig för anime att satsningen är ett stort åtagande och att förhoppningen är att den ska fungera på global nivå.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.