Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 20:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nick-lowe-klickar-inte-med-kompbandet/

Skivrecensioner

Nick Lowe klickar inte med kompbandet

Nick Lowe i september 2019.
Nick Lowe i september 2019. Foto: RMV/Shutterstock

Nick Lowe har drabbats av mycket död i sin närhet de senaste åren. På nya ep:n ”Lay it on me” är han sedvanligt finurlig men låter lite ringrostig.

2015 dog Nick Lowes trummis Bobby Irwin i cancer. Bara ett par år senare gick Neil Brockbank, Lowes turnémanager, samma sorgliga väg. Båda räknades till den numera 70-årige popelegantens inre krets av vänner. Det är således fullt förståeligt att Lowe efter den överraskande produktiva och kvalitativa återuppståndelsen under 90- och 00-talen har slagit av på takten. På fyraspårs-EP:n ”Lay it on me” låter Lowe, precis som på fjolårssingeln ”Love starvation”, en aning ringrostig. Den finurliga ironin i röst och texter försvinner så klart aldrig, men samarbetet med Los Straitjackets, det wrestlingmask-bärande kompbandet sedan några år tillbaka, klickar inte riktigt. Deras lite grovhuggna twangiga rockabilly-sväng skaver lite mot Lowes sobert kostymklädda popcharm. 

Bästa spår: ”Don’t be nice me”

Läs fler skivrecensioner av Mattias Dahlström till exempel om hur Håkan Hellström är tillbaka i det vanliga igen

Ämnen i artikeln

Dagens skiva
Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt