Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Niels Jensen: Musiken är fortfarande som en blodförgiftning för mig

Niels Jensen.
Niels Jensen. Foto: Sebastian Öberg

Popstjärnan, bildkonstnären och filmen ”G”-skådespelaren Niels Jensen återvänder till Teater Galeasen den 18 och 19 maj med sin applåderade multimedieföreställning ”Fan vad tiden går”.

Vad är det för show?

– En självbiografisk minimusikal i stand up-form med livemusik och videokonst, en för alla som gillar musik. Det är inte bara gamla hittar utan låtar från hela min period som popartist och så berättar jag min historia. Dessutom har jag faktiskt världens allra bästa band i ryggen med Mats Persson, Eddie Nyström, Sebastian Öberg och Henrik Lörstad.

Du arbetar i dag som bildkonstnär i Spanien – hur märks det i showen?

– Jag tycker att framtiden ligger i allt det visuella som går att tillföra musiken på scen, som videokonst och teater. Jag är uppväxt med David Bowie och Alice Cooper och har alltid gillat multimedia. Med den nya tekniken är allt sådant mycket enklare i dag.

Har du ny musik på gång?

– Jag bor i Palma sedan snart elva år och är gift med konstnären Bego Riba – som har gjort alla projektioner till showen – och ställer ut där, men jag har aldrig släppt låtskrivandet och den lokala musikscenen växer nu. För mig är musiken fortfarande som en blodförgiftning som är omöjlig att bli av med.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.