Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-18 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/niklas-wahllof-malou-prytz-var-kvallens-overraskning/

Kultur

Niklas Wahllöf: Malou Prytz var kvällens överraskning

Malou Prytz gick vidare direkt till final. ”Satans så starkt”, tycker DN:s Niklas Wahllöf. Foto: Johan Nilsson/TT

Bara att som blott 15 år gammal ställa sig ensam vid mikrofonen i en gigantisk riksangelägenhet som Melodifestivalen är satans starkt.

Niklas Wahllöf
Rätta artikel

Inte minst när man uppträder och sjunger så säkert som Malou Prytz. Det verkade dock inte räcka med hennes popcornigt studsiga och hurtiga ”I do me” i skotskrutig skoluniform i högstadiegympans omklädningsrum, om det nu var det man ville få oss att associera till. Utan kanske mer ”se och lära”. Men ”I do me” röstades fram till kvällens överraskning och gick direkt till final.  Hon såg chockad ut som gissningsvis rätt många hemma i tv-sofforna.

Mindre överraskande var väl att Hanna Ferm & Liamoo med sin ”Hold you” också den skickades till final. För inga är så sårade som tonåringar med krossat hjärta (låt vara att Liam Liamoo Cacatian Thomassen är 21) och sjunger man, som Hanna Ferm , med nästan Whitney-kvalitet om den fruktansvärda kärleken, var det väl inte många tittare som lät mobilen ligga orörd.

Allra minst överraskande var dock att Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer manusstyrt fortsatte att skojtråka varandra även i Malmö-deltävlingen – fast den här gången i form av ett, jösses, rap-battle. Men de var faktiskt rätt duktiga. Över huvud taget nådde programledarskapet liksom fram den här gången, när de fyra från och med Malmö nu ska vara två per deltävling. Grabbarna fick den här gången bara göra mellanakten, videoinspelad dessutom. Det blev lugnare, säkrare på scenen. Att man sedan forcerat måste skoja på vilken svensk galascen – nej, förresten, vilket tv-program – det än är frågan om är tröttsamt, men det kanske bara är att ge sig om man över huvud taget ska se något på tablå-tv 2019.

Andreas Johnson får en sjunde chans – ja, hans sjunde Melodifestivalen-framträdande – med sin lite verssega men Ullevi-refrängiga ”Army of us” och ett band som stajlar ”rock” på scenen. Andra chansen blir det. Liksom för den hårt kritiserade Youtubeprofilen Vlad Reiser med ”Nakna i regnet”. Han var glad som en Eurovision-vinnare i sin plastskjorta (!) under ärmlös kavaj (!) och tog ett rejält kliv mot föresatsen: att göra sina föräldrar stolta. Här verkade han snäll i alla fall.