Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 04:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nils-hansson-henry-rollins-visar-diabilder-med-punkig-energi/

Kultur

Nils Hansson: Henry Rollins visar diabilder – med punkig energi

Henry Rollins är ofattbart outtröttlig på scenen. (Bilden är från ett tidigare framträdande.)
Henry Rollins är ofattbart outtröttlig på scenen. (Bilden är från ett tidigare framträdande.) Foto: Darryl Dyck/AP

Före detta punksångaren Henry Rollins turnerar världen runt med en diabildsshow från sina semesterresor. Det är mer upplivande än det kanske låter, skriver Nils Hansson.

Nils Hansson
Rätta artikel

Diabildsformatet lär ha fått ett nytt uppsving, liknande vinylskivan för några år sedan, men det är nog inte därför före detta punksångaren Henry Rollins nu turnerar runt med en show som bygger på något så urtida som att han visar diabilder från sina semesterresor. Även om han också är en fanatisk skivsamlare.

Han är lätt fanatisk i allt han gör, och sedan 1997 reser han konsekvent till ställen han inte känner till. Mest Afrika och Asien, gärna dit amerikaner inte är så välkomna – som Iran eller Afghanistan. Ger sig ut, pratar med folk, tar bilder på allt (efter att ha bett om lov), gör vad han kan för att hitta värdigheten hos familjen som letar mat på soptippen i Bangladesh: se hur rena de håller sig mitt i all denna smuts, hur snygga deras kläder är.

Läs mer: Jane Magnussons recension av Henry Rollins på Rival från 2007 

På Rival i Stockholm på måndagskvällen kliver han in och börjar prata alldeles för fort, sedan håller han det tempot i långt över två timmar. Ofattbart outtröttlig i sin nyfikenhet på världen, och nästan lika utmattande som en bättre punkkonsert.