Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Nobelprisfavorit till Internationell författarscen

Foto: Daniel A. Anderson

Nobelpristippade Ngugi wa Thiong’o kommer till Stockholm och Kulturhuset Stadsteatern. Den 6 november gästar den kenyanske författaren Internationell författarscen.

Ngugi wa Thiong’o har levt i exil sedan 1982 bor numera i Kalifornien, USA. Han har skrivit i över 60 år och har ägnat en stor del av författaskapet till att skildra verkningarna av kolonialismen, men också byggandet av en ny postkolonial identitet. Nu är han professor och chef för International center for writing and translating.

Ngugi wa Thiong’o är på Sverigebesök med anledning av hans nyutkomna bok "Se Afrika" som innehåller ett antal essäer som bland annat behandlar den intellektuelles roll, vilken inverkan Asien har på Afrika, arbete och politisk oro i en tid präglad av kapitalism och hur slaveriets arv ser ut.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.