Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Nöjesguidens chefredaktör Jenny Nordlander slutar

Jenny Nordlander.
Jenny Nordlander. Foto: Patricia Reyes

Jenny Nordlander har sagt upp sig från jobbet som chefredaktör på Nöjesguiden, rapporterar Resumé. 

Den avgående chefredaktören berättar för tidningen att beslutet växt fram längs vägen, samtidigt som hon återger ett samtal hon nyligen hade med Stefan Hallenius, vd på ägarbolaget HKM Media Group.

– Senast förra veckan frågade jag om han inte tyckte det vore bra att ta in en kvinna i styrelsen, som består av bara män. ”Vi går på kompetens inte på kön”, svarade han. Det går ju inte ihop med vad jag står för, säger Jenny Nordlander till Resumé.

Nordlander har jobbat på Nöjesguiden sedan 2015, och har tidigare arbetat på Aftonbladet och Dagens Nyheter. I höst kommer hennes nya bok, som handlar om kvinnor i mediebranschen. 

Stefan Hallenius säger till DN att den korta beskrivningen av samtalet med Jenny Nordlander är taget ur sin kontext och att hon sade upp sig redan den 19 februari.

– Vi pratade om styrelsesammansättningen. Hon frågade mig varför vi inte hade några kvinnor, och jag berättade att det blivit så eftersom vi velat ta till vara på den kompetens som funnits, men att vi också funderar på utöka styrelsen till fem personer. Självklart ser vi gärna att kvinnor tar platser i styrelsen, men vi går i första hand efter kompetens, säger Stefan Hallenius.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.