Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 05:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nu-finns-kps-poddar-i-dn-appen/

Kultur

Nu finns KP:s poddar i DN-appen

Nu finns Kamratpostens poddar i Dagens Nyheters app. Foto: Anette Nantell

Nu finns Kamratpostens poddar i Dagens Nyheters app. I podden kan barn och vuxna få en inblick i hur det är på Sveriges största barntidnings redaktion. 

– Man får höra vad vi funderar på och ta del av det som kanske inte får plats i vår tidning, säger KP:s chefredaktör Lukas Björkman. 

DN Text

Dagens Nyheters ljudmaterial växer. Nu finns även Kamratpostens poddar, som hittills har 40 avsnitt, att lyssna på i DN:s app. 

– Det känns jättekul att podden kan få större spridning. Eftersom den, precis som vår tidning, är helt reklamfri så har det varit svårt att få in den på de stora plattformarna. Vi hoppas att det här kan leda till att olika generationer lyssnar tillsammans, säger KP:s chefredaktör Lukas Björkman. 

Kamratposten har funnits i över hundra år och riktar sig till barn mellan 8 och 14 år. Tidningens podd har funnits i två år och i den vädrar chefredaktör Lukas Björkman, reporter Josefin Auer och redigeraren och redaktören Ludvig Forssblad sina tankar om aktuella ämnen. 

– Man får höra vad vi funderar på och ta del av det som kanske inte får plats i vår tidning, säger KP:s chefredaktör Lukas Björkman och fortsätter: 

– Det är kanske inte en samhällspodd på samma sätt som KP är en samhällstidning utan det är med skojigheter. Det ska vara roligt och lustfyllt att lyssna på våra poddar. 

Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter, är nöjd över att se ett nytt tillskott i tidningens lyssningsbara material. 

– Vi ser att intresset för att lyssna på vårt innehåll bara ökar och utökar därför utbudet hela tiden: Med fler poddar, följetonger och inlästa reportage. Det finns nu 275 poddavsnitt och inlästa reportage att lyssna på, säger Martin Jönsson.

Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. För att ta del av hela DN:s innehåll, inklusive de KP:s poddar, behöver du vara prenumerant. Det kan du bli här.