Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 07:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nu-gar-det-att-lyssna-pa-dns-basta-reportage/

KULTUR

Lyssna på DN:s reportage och poddar

Med ”Lyssna på DN" är det lättare att ta del av innehållet när man är på språng.
Foto: DN

Nu finns DN:s bästa reportage även inlästa som ljudböcker. Det är en del av Dagens Nyheters nya tjänst ”Lyssna på DN” i DN-appen, där även tidningens podcaster återfinns.

DN Text

– Det har varit ett starkt önskemål från våra användare att utöka vårt utbud av innehåll som man kan lyssna på. Man vill kunna ta del av DN:s innehåll också när man är på språng. Vår satsning på poddar var det första steget, och nu kommer nästa, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

I den nya tjänsten ”Lyssna på DN” ingår alla Dagens Nyheters poddar och DN:s bästa reportage inlästa med ljudbokskvalitet. Flera nya inlästa reportage kommer också att släppas varje vecka och finnas exklusivt för DN:s prenumeranter. Allt går att lyssna på direkt i Dagens Nyheters app. Där går det också att ladda ner, lyssna offline och skapa egna spellistor.

– Tanken är att man ska kunna välja om man vill läsa eller lyssna på ett reportage, säger Anna Åberg.

Under Lyssna på DN finns också de olika poddsatsningarna från DN:

* Studio DN, en fördjupande nyhetspodd varje vardag 06.00, med programledarna Lasse Bengtsson och Sanna Björling. Studio DN är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar, som Spotify och Itunes/Podcaster.  Information om alla poddavsnitt finns r.

* Kulturkommissionen, en populärkulturell podd varannan vecka med Greta Thurfjell, Hanna Fahl och Kristoffer Ahlström.

* DN Scoop, en dokumentär serie om DN.s stora avslöjanden

*  Kpodden, från Kamratposten, för unga lyssnare.

Satsningen görs i samarbete med ljudproduktionsbolaget Beppo, vars medarbetare Susanna Lewenhaupt och Per Juhlin, som är erfarna ljudboksinläsare, står för inläsningen. I vissa fall läser DN:s egna medarbetare in reportage: till exempel har reportern Måns Mosesson läst in sitt reportage om vad som hände natten då Eric Torell sköts ihjäl av polisen.

Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. För att ta del av hela DN:s innehåll, inklusive de nya ljudboksreportagen, behöver du vara prenumerant. Det kan du bli här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt