Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nu-slapps-aviciis-sista-latar/

Kultur

Nu släpps Aviciis sista låtar

Tim Bergling Foto: Amy Sussman/AP

Nu släpps ny musik med den avlidne artisten Tim ”Avicii” Bergling. Redan den 10 april kommer låten ”SOS”. I juni är det dags för ett helt album med låtar som den svenska världsstjärnan gjorde tillsammans med andra låtskrivare. 

Rätta artikel

Låtskrivaren och artisten Tim ”Avicii” Bergling gick bort i Oman den 20 april 2018. Då var han i slutfasen av arbetet med ett nytt album och lämnade efter sig en samling med låtar i mer eller mindre färdigt skick. Låtarna hade arbetats fram i samarbete med ett antal andra låtskrivare. Även anteckningar, mejlkonversationer och sms som Tim Bergling lämnade efter sig visade hur han tänkte sig att musiken skulle låta.

De låtskrivare som han samarbetade med har efter hans död tagit över färdigställandet av ett nytt album med titeln ”TIM”. Det släpps den 6 juni, men redan den 10 april kommer första låten, ”SOS”.

Det är Tim Berglings familj som har beslutat att musiken han var på väg att färdigställa ska göras tillgänglig för hans fans. De pengar som musiken drar in går till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för, bland annat förebyggande av psykisk ohälsa och självmord. 

Den 26 mars presenterade Tim Berglings familj en nybildad stiftelse:

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands.”

I pressmeddelandet betonades avslutningsvis att Tim Bergling ville göra skillnad: ”Att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, med kärlek, Tims familj.”

 

Under eftermiddagen publicerar DN.se en exklusiv intervju med Tim Berglings far Klas – om den nya skivan och året som gått.