Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 05:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ny-bok-om-utvandringen-visar-vad-nasta-extremvader-kan-leda-till/

KULTUR

Ny bok om svälten visar vad kommande extremväder kan leda till

”Människor tror sig alltid leva i de yttersta tiderna. Vår fantasi är begränsad kring halvdana framsteg. Men halvdana framsteg är ändå det som krävs, det var det som tog oss hit”, säger författaren Magnus Västerbro.
”Människor tror sig alltid leva i de yttersta tiderna. Vår fantasi är begränsad kring halvdana framsteg. Men halvdana framsteg är ändå det som krävs, det var det som tog oss hit”, säger författaren Magnus Västerbro. Foto: Magnus Hallgren

Först kom värmen och torkan. Sedan bränderna och nödslakten. För 150 år sedan ledde sommarens extremväder till den största hungersnöden och massutvandringen i modern svensk historia. I sin nya bok ”Svälten” blickar författaren Magnus Västerbro både bakåt och framåt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.