Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 07:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ny-bok-om-utvandringen-visar-vad-nasta-extremvader-kan-leda-till/

Kultur

Ny bok om svälten visar vad kommande extremväder kan leda till

”Människor tror sig alltid leva i de yttersta tiderna. Vår fantasi är begränsad kring halvdana framsteg. Men halvdana framsteg är ändå det som krävs, det var det som tog oss hit”, säger författaren Magnus Västerbro.
”Människor tror sig alltid leva i de yttersta tiderna. Vår fantasi är begränsad kring halvdana framsteg. Men halvdana framsteg är ändå det som krävs, det var det som tog oss hit”, säger författaren Magnus Västerbro. Foto: Magnus Hallgren

Först kom värmen och torkan. Sedan bränderna och nödslakten. För 150 år sedan ledde sommarens extremväder till den största hungersnöden och massutvandringen i modern svensk historia. I sin nya bok ”Svälten” blickar författaren Magnus Västerbro både bakåt och framåt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in