Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 00:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ny-undersokning-farre-vill-ga-pa-bio-och-konsert-efter-pandemins-slut/

Kultur

Ny undersökning: Färre vill gå på bio och konsert efter pandemins slut

Billie Eilish på Lollapalooza i Stockholm 2019.
Billie Eilish på Lollapalooza i Stockholm 2019. Foto: Stina Stjernkvist/TT, Stina Stjernkvist/TT

En fjärdedel av svenskarna säger att de kommer att besöka biografer och stora kulturevenemang mer sällan än innan pandemin bröt ut – även om alla nuvarande restriktioner lyfts. 

Siffrorna är hämtade ur en undersökning av opinionsinstitutet Kantar Sifo. Den visar också att 13 procent av undersökningens 700 svarande säger att de kommer att besöka museum och bibliotek mer sällan än innan pandemin. 

Majoriteten av de tillfrågande, ungefär 70 procent, kommer att besöka platserna i lika stor utsträckning som förut. 

Endast fyra procent svarar att de ska gå på biografer, museum och bibliotek samt större kulturevenemang som konserter och festivaler oftare än tidigare. 

De aktuella siffrorna avser perioden 11–17 juni. 

Biografbranschen ser ljuset efter corona-mörkret 

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt