Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nya-coronaviruset-far-art-basel-att-stalla-in-konstmassa/

Konst

Nya coronaviruset får Art Basel att ställa in konstmässa

Utställning från 2013 i regi av Art Basel. Konstverket på bilden – ”Veni, vidi, vici” av LN Tallur har inget med årets planerade Art Basel-upplaga i Hongkong att göra.
Utställning från 2013 i regi av Art Basel. Konstverket på bilden – ”Veni, vidi, vici” av LN Tallur har inget med årets planerade Art Basel-upplaga i Hongkong att göra. Foto: Birgitta Rubin

Hongkongupplagan av Art Basels konstmässa kommer att ställas in på grund av det nya coronavirusets utbrott, rapporterar Artnet News.

DN Text

Art Basels konstmässa i Hongkong var inplanerad 19 till 21 mars. I ett yttrande som återges i Artnet News skriver den schweiziska ägaren MCH Group att spridningen av det nya coronaviruset ligger bakom beslutet. 

Efter att WHO utlyste internationellt hälsonödläge på grund av viruset förra veckan konstaterar konstmässans ägare att de inte har ”något annat val än att ställa in den kommande upplagan av Art Basel Hongkong.”

Anledningarna anges vara oro för hälsan och säkerheten dels hos de som arbetar med mässan, dels mässans besökare. De ser också en ökande svårigheter att förlita sig på den internationella flygtrafik som krävs för att mässam ska kunna äga rum.

Läs mer:

Nya coronaviruset – detta har hänt

Asiater utanför Kina vittnar om rasism efter virusutbrottet

Forskare: Nya coronaviruset kan ha spritts via myrkotten