Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 03:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nya-twilight-boken-kommer-pa-svenska-i-host/

Kultur

Nya ”Twilight”-boken kommer på svenska i höst

Kristen Stewart och Robert Pattinson i rollerna som Bella och Edward i ”The twilight saga: new moon” (2009).
Kristen Stewart och Robert Pattinson i rollerna som Bella och Edward i ”The twilight saga: new moon” (2009). Foto: TT

I maj kom nyheten att den amerikanska författaren Stephenie Meyer ska ge ut den nya ”Twilight”-romanen ”Midnight sun” i augusti.

TT Text

Nu meddelar förlaget B. Wahlströms att boken även ges ut på svenska. ”Midnattssol”, som den heter i svensk översättning kommer senare i höst.

”Vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med 'Twilight'-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor”, säger förläggaren Tove Andersdotter i ett pressmeddelande.

Romanen är ett återbesök i de tidigaste händelserna i den populära ”Twilight”-serien, där huvudpersonen Bella möter vampyren Edward. Men den här gången berättas historien utifrån Edwards synvinkel.

Meyer skrev ursprungligen parallellberättelsen som en övning för sig själv. När manuskriptet läckte och spreds på nätet 2008 lade hon projektet på is i tolv år.

Kristen Stewart: ”I dag skulle Jean Seberg inte behövt känna sig lika ensam”

Ämnen i artikeln

Twilight

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt