Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/ny-anklagelse-mot-prinsens-formgivning/

KULTUR

Ny anklagelse mot prinsens formgivning

Silversmeden Kenth Derehall instruerar prins Carl Philip i Mema/GAB:s verkstad i Norrköping. 2011 designade prinsen en silverkorpus bestående av två ljusstakar och en vas för företaget.
Silversmeden Kenth Derehall instruerar prins Carl Philip i Mema/GAB:s verkstad i Norrköping. 2011 designade prinsen en silverkorpus bestående av två ljusstakar och en vas för företaget. Foto: Anette Nantell

Ett av Carl Philips mest uppmärksammade designprojekt har inte formgetts av prinsen själv. Det påstår i dag tidskriften Form som kallar Carl Philip ”den motvillige designprinsen”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.