Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Stockholm öppnar för laglig graffiti

Lagliga graffitiväggar kan bli verklighet i Stockholm redan innan sommaren.
Lagliga graffitiväggar kan bli verklighet i Stockholm redan innan sommaren. Foto: Sandra Qvist

Stockholm öppnar nu för lagliga graffitiväggar.

Legala väggar för graffiti är en stor politisk fråga på Södermalm.

När stadsdelsförvaltningen förra våren lade fram förslag till två legala väggar blev det bakläxa från den rödgrönrosa majoriteten som krävde fler.

Nu har förvaltningen vaskat fram sex tänkbara väggar vid Pålsundsparken, Söder Mälarstrand, under Liljeholmsbron, vid Björns trädgård, vid Folkungagatan och vid Skanstull.

Stockholms stad har tidigare haft nolltolerans mot graffiti, och Hugo Röjgård, talesperson för Graffitifrämjandet, välkomnar att man nu tar ett steg bort från det.

– Ur en demokratisk aspekt är det viktigt att man kan göra sig hörd i det offentliga rummet, även om man inte har de ekonomiska medlen att köpa sig reklamplats, säger han till Kulturnytt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.