Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 23:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/ztv-lever-vidare-i-arkiven/

Kultur

ZTV lever vidare i arkiven

”Bacon”. En absurdistisk bakfylle­serie som sändes på söndagar, med Pontus Djanaieff och Claes Fahlén som programledare.
Bild 1 av 3 ”Bacon”. En absurdistisk bakfylle­serie som sändes på söndagar, med Pontus Djanaieff och Claes Fahlén som programledare.
Papi Raul. Felix Herngrens alter ego som skrikig polis blev omåttligt populär som sketch i ”Sen kväll med Luuk”, men karaktären dök först upp i ZTV-programmet ”Tommy på duken”.
Bild 2 av 3 Papi Raul. Felix Herngrens alter ego som skrikig polis blev omåttligt populär som sketch i ”Sen kväll med Luuk”, men karaktären dök först upp i ZTV-programmet ”Tommy på duken”.
”Knesset”. Sändes i mitten av 90-talet, med Kristian Luuk och Erik Haag som programledare. Ett snackigt panelprogram som kastade sig mellan trams och allvar, där gästerna fick ta sig an allt från tittarbrev till moraliska dilemman.
Bild 3 av 3 ”Knesset”. Sändes i mitten av 90-talet, med Kristian Luuk och Erik Haag som programledare. Ett snackigt panelprogram som kastade sig mellan trams och allvar, där gästerna fick ta sig an allt från tittarbrev till moraliska dilemman.
Bild: Foton: ZTV
”Knesset” är ett av programmen många minns. ZTV var först i Sverige med att ta populär­kultur på allvar. Men nu läggs tv-kanalen ner och snart sänds den sista musikvideon.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in