Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 04:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ola-larsmo-om-lagen-inte-skyddar-dig-i-usa-vem-skyddar-dig-da/

KULTUR

Ola Larsmo: Om lagen inte skyddar dig i USA, vem skyddar dig då?

Bild 1 av 4 Demonstranter vid den provisoriska minnesplatsen för George Floyd i Minneapolis.
Foto: Chandan Khanna/AFP
Bild 2 av 4 En grupp med konstnärer i Minneapolis målar ett hyllningsporträtt av George Floyd som dödades under ett våldsamt polisingrepp.
Foto: Stephen Maturen/AFP
Bild 3 av 4 Emmett Till mördades under en lynchning, 14 år gammal, i Money, Mississippi 1955.
Foto: Uncredited
Bild 4 av 4 Medborgarrättskämpen Martin Luther King bär en blomsterkrans under minnesceremonin för James Reeb som mördades av en mobb 1965.
Foto: Anonymous

Särbehandlingen av den svarta befolkningen har befunnit sig i centrum av den juridiska kampen i USA sedan 1865. Ola Larsmo följer de historiska rottrådarna fram till Minneapolis och de upplopp som just nu skakar en hel nation.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.