Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 04:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/p1-direktsander-atta-timmar-fagelsang/

Kultur

P1 direktsänder åtta timmar fågelsång

Talgoxe
Talgoxe Foto: Hasse Holmberg

Sveriges Radios ”Naturmorgon” kommer att sända ett åtta timmar långt specialprogram med fågelsång från Sverige och världen. ”Fågelsångsnatten” äger rum den 3 maj och tar sin början i Australien när solen gått upp där och avslutas när klockan närmar sig 08 på morgonen i Sverige.

TT Text

20 länder kommer att direktsända fågelsången och i Sverige blir det nedslag på fyra olika ställen: en småländsk lövskog, en myr i en barrskog i Dalarna, Landgrens holme i Skanör och en ännu okänd plats. Sändningen ingår i ”Dawn chorus”, ett internationellt radiosamarbete där man följer solens uppgång runt jorden.

Programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall finns på plats i Småland tillsammans med fågelexperten och ekologiprofessorn Susann Åkesson.

”Det här kan bli en stor upplevelse både för den som vill lära sig känna igen en och annan ny röst i fågelkören, och för den som bara vill njuta av det kanske bästa ljud som finns: fågelsång,” säger Mats Ottosson i ett pressmeddelande.

Sändningen pågår 00:03–08:00 i P1 och på Sveriges Radio Play.