Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Peace & Love har miljonskulder

Other: Mattias Hansson

Borlängefestivalen Peace & Love är åter i ekonomiskt blåsväder, visar en granskning av Dala-Demokraten.

Ett flertal företag och privatpersoner har inte fått betalt av Peace & Love för sina tjänster under musikfestivalen. Skulden på 2,2 miljoner är en sammanställning av betalningsförelägganden hos Kronofogden och skulden i tingsrätten, enligt Dala-Demokraten.

Allt från mat- och dryckesleverantörer till scenarbetare är drabbade.

Peace & Love har bekräftat siffrorna, och menar att skulden snart kommer att vara betald. Flera av företagarna är däremot skeptiska. Hittills har musikfestivalens ursäkter varit bland annat krångel med momspengar och ändrade förfallodatum. Peace & Love har även önskat att få göra delbetalningar – samt struntat i att betala över huvud taget.

– Man är dum och godtrogen helt enkelt, men de sitter där och vrider och vänder hela tiden, och halar sig ur situationen. De säger "men vi håller på att boka artister som måste få betalt först", men det struntar jag väl i. Jag måste också få betalt, säger en anonym entreprenör som arbetat med festivalen.

År 2013 gick Peace & Love i konkurs, men festivalen startades igen i mindre skala redan året därpå.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.