Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Pelle Kanin” klipps om efter allergikritiken

Other: Courtesy of Sony Pictures

Den svenska biopubliken kommer att kunna se familjefilmen ”Pelle Kanin” i trygg förvissning om att ingen matallergiker behandlas respektlöst. Efter kritiken klipps filmen om, rapporterar Aftonbladet.

Det var en scen där Pelle Kanin och hans vänner attackerar sin fiende Mr McGregor med björnbär som har väckt upprörda känslor bland vissa intresseorganisationer och föräldrar till allergiker. Trots att kaninerna vet om att Mr McGregor är allergisk mot björnbär låter de bären hagla över mannen. Han får ett i munnen och håller på kvävas innan han klarar livhanken genom att ge sig själv en adrenalinspruta.

Efter kritiken har Sony och filmmakarna bett om ursäkt för att ha behandlat matallergi alltför lättvindigt. Nu väljer Sony även att klippa om filmen.

– Det är originalversionen som klipps om. Det gäller inte bara vår marknad utan globalt, säger Helena Stenhammar, pressansvarig på United Media Group Nordic AB (UMG) till Aftonbladet.

”Pelle Kanin” hade biopremiär i USA den 9 februari. Den omklippta versionen kommer att bli färdig till den svenska biopremiären den 21 februari. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.