Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/per-oscarsson-kande-inga-granser/

KULTUR

Per Oscarsson kände inga gränser

En glad Per Oscarsson 2000. Bilden til höger är från 1996 då Per Oscarsson chockade svenska folket när han klädde av sig på bästa sändningstid i ”Hylands Hörna” och gav en lektion i sexualkunskap.
En glad Per Oscarsson 2000. Bilden til höger är från 1996 då Per Oscarsson chockade svenska folket när han klädde av sig på bästa sändningstid i ”Hylands Hörna” och gav en lektion i sexualkunskap. Foto: Fredrik Funck, Arne Schweitz

Per Oscarsson var en av våra största skåde­spelare. Leif Zern minns en evig tonåring, ett gycklande geni som var större än sina roller.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.