Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/peter-stormare-ska-spela-herodes-i-dalhalla/

Kultur

Peter Stormare ska spela Herodes i Dalhalla

Peter Stormare. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Peter Stormare återkommer till den svenska teaterscenen för första gången sedan tidigt 1990-tal. Då spelade han Jean i Ingmar Bergmans uppsättning av ”Fröken Julie” på Dramaten. Nu axlar han rollen som kung Herodes i en uppsättning av ”Jesus Christ superstar” på Dalhalla i Rättvik. Rollen som Jesus görs av Linus Wahlgren och för regin ansvarar Georg Malvius.

TT Text

”Det här är en drömroll som man inte kan tacka nej till. Att det dessutom är på en av världens mest spektakulära arenor gör inte saken sämre”, säger Peter Stormare i ett pressmeddelande.

Uppsättningen spelas den 15 och 16 juli nästa år, men det första datumet är redan utsålt och därför satte man nyligen in en extraföreställning. Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers musikal, som brukar kallas för en rockopera, hade urpremiär på Broadway 1971, och har sedan dess spelats världen över i olika versioner.