Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 04:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/petra-mede-gor-bokdebut-skriver-om-sin-uppvaxt/

Kultur

Petra Mede gör bokdebut – skriver om sin uppväxt

Bild 1 av 2 Petra Mede skildrar sitt liv i ny bok.
Foto: Nicklas Thegerstrom
Bild 2 av 2 Petra Medes debutroman ”Skam och högmod i Sävedalen”.
Foto: Norstedts

Petra Mede har ägnat ett år åt ”hemligt skrivande”. Nu avslöjas att hon i augusti bokdebuterar med uppväxtskildringen ”Skam och högmod i Sävedalen”.

I den nya boken, som ges ut på Norstedts, skildrar komikern och tv-profilen Petra Mede sitt liv. Läsaren får följa henne från uppväxt till nutid.

”Äntligen! Ett år av hemligt skrivande. Nu är boken min snart här!” säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

Petra Mede föddes i Stockholm men är uppvuxen i Sävedalen utanför Göteborg. I den nya boken delger hon minnen och känslor från sin uppväxt på 70- och 80-talet. Just skammen och högmodet är särskilt återkommande.

”Undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större”, står det i förlagets pressmeddelande.

Parallellt med barndomsskildringen får läsaren följa en dag ur Petra Medes hektiska tillvaro. Hon är senast aktuell med sin medverkan i ”Stjärnornas stjärna” på TV4 och ”Bonusfamiljen” i SVT. 

”Skam och högmod i Sävedalen” släpps i augusti 2020.

Läs mer:

Bonusfamiljen kan få en fortsättning

”Petra Mede motar ångesten med träolja”