Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Polarpriset delas ut till Sting och Wayne Shorter

Wayne Shorter och Sting.
Wayne Shorter och Sting. Foto: AP Photo/Claude Paris, Jon Olav Nesvold/TT

På torsdagskvällen överlämnas Polarpriset till årets mottagare, jazzartisten Wayne Shorter och rockmusikern Sting. En rad världsartister framträder under ceremonin.

Gregory Porter, Ane Brun, Jennie Abrahamson och José Feliciano är några av de artister som, tillsammans med Kungliga filharmonikerna, intar scenen på Konserthuset i Stockholm på torsdagen.

Feliciano ska också läsa upp motiveringen till att priset tilldelas Sting, medan Wayne Shorters motivering framförs av Esperanza Spalding.

Johannes Cornell: Wayne Shorter står aldrig still – och är det bästa möjliga valet


Både Sting och
Wayne Shorter har på förhand meddelat att de kommer att finnas på plats under ceremonin. Priset, som inkluderar en summa på en miljon kronor vardera, delas ut av kung Carl XVI Gustav.

Läs mer: DN:s intervju med Wayne Shorter – ”Musiken ska vara ljuset i en mörk politisk tid”


Polarprisceremonin inleds under
sena eftermiddagen och sänds live på TV4 Play från och med klockan 16.15. Från klockan 20.00 sänder TV4 direkt från banketten på Grand Hotel, en sändning som varvas med ett sammandrag från ceremonin i Konserthuset.

Nils Hansson: ”Få har varit så rätt – och samtidigt så utskällda – som Sting”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.